Uludağ Anadolu İmam Hatip Lisesi

Vizyon: Kurumumuz bilimi ve ilimi kendine hedef edinen, 20 yy teknolojik gelişmelerini yakından takip ederek gelişen dünyaya ayak uyduran, dini değerlerimizi kendilerine en aydınlatıcı rehber ışık olarak görüp bu yolda emin adımlarla ilerleyen gençler yetişme gayesiyle kurulmuştur. Aynı zamanda bünyesinde bulunan hafızlık proje programıyla ortaokul seviyesinden başlayarak Kuran-ı Kerim´i hıfzedip Kur´an ahlakını yaşayarak ve yaşatarak, bilim ve ilim yolunda kendini en doğru şekilde teçhiz ederek geleceğe ışık tutacak hafızlar yetiştirme gayesindedir.

Misyon: Kurumumuz günümüz en son eğitim yöntem ve teknikleriyle özverili ve kaliteli eğitici kadrosuyla sürekli gelişen dünya düzenine en uygun şekilde eğitim hizmeti vermektedir. Hizmet kalitemizi sürekli geliştirerek öğrenciler ile velilerin talep ve beklentilerini en üst seviyede karşılamak kurumumuzun önceliğidir. Çok çeşitli sosyal etkinlikleri, her türlü bilimsel etkinliği gerçekleştirmeye uygun laboratuvarları, kapalı-açık spor alanları, sanat, robot, zekâ atölyeleri ile yaparak, uygulayarak, yaşayarak öğrenme modeli çerçevesinde öğrencilerin kişisel gelişimini desteklemeye uygun birçok alternatif sunulmaktadır.

Başarılar:

Pansiyon Bilgileri:
Saatler: Hafızlık Proje öğrencileri için 08:00-16:00 Fen ve Sosyal Bilimler Proje Öğrencileri için 09:00-16:00
Isınma: Doğalgaz Kalorifer
Yabancı Dil: İngilizce ve Arapça
Servis Bilgisi: Okulumuzda tüm sınıf düzeyleri için servis mevcuttur.
Sportif Etkinlikler:
Bilimsel Etkinlikler:
Proje Çalışmaları:
Kontenjan Bilgileri: 2022-2023 eğitim öğretim yılı için ortaokul 5, 6, 7 ve 8. sınıflar ile 9, 10, ve 11. sınıflar olmak üzere 371 öğrenci eğitim görmektedir.

WEB - https://uludagaihl.meb.k12.tr

Adres - YENİ MAH. TÜRKAN SK. ULUDAĞ ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ BLOK NO: 2 KESTEL / BURSA

Öğretim Şekli :Tüm gün öğretim şekli ile eiğitim verilmektedir.

Yerleşim Yeri - Kestel ilçesinde, Yeni mahalle mevkiinde, Uludağ caddesinin kenarında tek bir bina ve geniş bahçesiyle tüm Kestel ilçesine hakim bir konumda bulunmaktadır.

Ulaşım Şehirci dolmuşlar ve ilçemize gelen belediye otobüsleri okulumuzun yakınına kadar öğrencileri getirmektedir.

İl/İlçe Merkezine Uzaklık Kestel İlçe Merkezine araçla 5 dk. mesafededir. İl merkezine araçla 20 dk. mesafededir.